• Назад Online checkin

  Online checkin

  Назад

  Възможности за предварително чекиране за Вашия полет

  Online checkin предоставя значително удобство и спестява чакането на гишетата на авиокомпаниите, по-ранното пристигане на летището и дава възможност за избор на удобно място в самолета. 

  Чекирането може да се осъществи от всяко електроно устройство с достъп до интернет, като най-рано може да бъде направено до 24 часа преди полет (за някои авиокомпании до 36 ч преди полет) и най-късно до 60 минути преди полета.

  Необходимо е след това да бъде разпечатана бордната карта.

  Тази услуга се осъществава и от Вашия консултант.

   

   Линкове за Online check-in на основните авикомпании:

   

  Aeroflot

  Airfrance

  Austrian airlines

  British Airways

  KLM

  Lufthansa

  Alitalia

  SAS

  SWISS

  Turkish airlines

   

  Онлайн чек-ин в 4 стъпки:

   

  Стъпка 1 Идентификация

  За да намерите вашата резервация и да изпратите иформация за нея е необходимо да бъдат въведени номер на резервацият и номер на билета  

   

  Стъпка 2 Онлайн регистриране

  Виждате цялата информация за полета си: дата, час на заминаване, номер на полет, летище от което излитате, летище на което кацате, класа и авиокомпания

  Ако вашето пътуване е с прекачване, информацията за вторият полет също ще бъде описана и можете да се чекирате за двата полета едновременно. Ще ви бъде издадена една бордна карта до крайната точка на пътуването ви.

  По същият начин, ако вашият полет за връщане е насрочен до 24 часа след заминаването Ви, тогава информацията относно полета ви също ще бъде описана и Вие ще можете да се чекирате и за него.

  Изберете пътника (пътниците), който искате да чекирате

  Изброени са всички пътници, които са в една резервация и ако желаете можете да ги чекирате едновременно.

   

  Стъпка 3 Потвърждение и избор на място

  В зависимост от авиокомпанията виждате схема на свободните места или системата автоматично ви определя място, но можете да го промените, ако не отговаря на предпочитанията Ви.

   

  Стъпка 4 Разпечатване на бордната карта

  Разпечатаната бордна карта трябва задължително да носите с Вас на летището.

  Ако не разполагате с принтер или се натъкнете на проблем докато отпечатвате документа, вашият чек-ин е все още валиден. Въпреки това, трябва да вземете бордната си карта на летището – на гише чек-ин за вашия полет преди указания срок.

   

   

   

   

   

  By Kiril Lazarov

By Kiril Lazarov